W grudniu w naszej szkole odbyła się kolejna edycja konkursu gastronomicznego KULINARIADA 2018 pod hasłem "Piernikowe wariacje". Konkurs był przeznaczony dla uczniów gimnazjum. Gimnazjaliści popisali się talentem artystycznym , kreatywnością i znajomością dodatków do żywności. Była znakomita atmosfera i wspaniałe nagrody.  Opiekunem konkursu była pani D. Kolbus i A. Wojtas.


 
    Sukcesy dydaktyczne szkoły poprzez pryzmat rankingu portalu PERSPEKTYWY:  

W 2019r. Technikum im. Wincentego Witosa w Studzieńcu po raz kolejny znalazło się na I miejscu w powiecie sierpeckim, 11-tym na Mazowszu, 87 miejscu w Polsce uzyskując tytuł Złotego Technikum.

14.02 odbyła się akademia walentynkowa przygotowana przez uczniów naszej szkoły pod kierownictwem pani Katarzyny Pacek.

     W piątek, 14 grudnia 2018r. na zaproszenie szkolnych wolontariuszy odwiedziły naszą szkołę przedszkolaki ze Studzieńca.   Dzieci uczestniczą w międzynarodowym projekcie „Mały miś w świecie wielkiej literatury”, w którym jednym z zadań jest wizyta w kuchni. Do jego realizacji świetnie nadaje się szkolna pracownia gastronomiczna, o której opowiedziała dzieciom  p. D. Kolbus.