Dnia 27 kwietnia 2017 r w ZSCKR w Studzieńcu odbyła się kolejna edycja Kulinariady pod hasłem „Kuchenne czary – mary”, przygotowana pod nadzorem p. Agnieszki Wojtas oraz p. Doroty Kolbus.
Zadaniem uczestników konkursu było sporządzenie wyrobu w określonym czasie z surowców znajdujących się na liście produktów spożywczych, zgodnie z regulaminem konkursu.
Młodzież trzecich klas gimnazjum wykazała się dużą kreatywnością i inwencją twórczą.
Komisja konkursowa oceniając pracę młodzieży wzięła pod uwagę takie wyróżniki jak: smak, kolorystykę, pracochłonność, kreatywność, sposób prezentacji i wyróżniła następujące grupy:
I m-ce - Gimnazjum im. J.P.II w Susku
– reprezentowane przez Annę Siemiątkowską i Wiktora Kędzierskiego
II m-ce – Zespół Szkół Ogólnokształcących w Gójsku
- reprezentowane przez Olgę Domin i Natalię Jankowską
III m-ce – Gimnazjum w Borkowie Kościelnym
- reprezentowane przez Martę Krokosz i Zuzannę Krześniak.
Dla wszystkich uczestników oraz ich opiekunów przygotowano poczęstunek , podziękowania za udział w konkursie oraz upominki, natomiast dla zwycięzców nagrody rzeczowe.
Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy
za udział w zmaganiach kulinarnych,
a zwycięzcom gratulujemy!
Zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach organizowanych przez
ZSCKR w Studzieńcu.