Dnia 27.01.2015 na zajęciach praktycznych w klasie III technikum żywienia i usług gastronomicznych odbył się konkurs kulinarny pod hasłem "Danie wegetariańskie". Zadaniem uczniów było przygotowanie dania bezmięsnego w ciągu dwóch godzin. Młodzież z dużym zaangażowaniem sporządzała jak również dekorowała potrawy.
Efektem końcowym były dania:
- Chrupiąca tarta ze szpinakiem
- Kuleczki ryżowe
- Kotleciki z jaj
- Pierścień z ryżu ze szpinakiem i serem pleśniowym
- Wrap
- Barwne risotto
- Pasztet z soczewicy z sosem chrzanowym
- Kotleciki ziemniaczane z kurkumą
Spośród wszystkich potraw zostały wyróżnione 3 najlepsze dania:
1 miejsce -" Barwne risotto" przygotowały: Marta Renner i Patrcja Nadratowska
2 miejsce -" Wrap" przygotowali: Ewelina Kwiatkowska i Konrad Jażdżyk
3 miejsce -" Chrupiąca tarta ze szpinakiem" przygotowana przez: Martę Sieklucką i Joannę Maciejewską
Nad konkursem czuwały pani Dorota Kolbus i pani Agnieszka Wojtas